Týden na plzeňské radnici - čtvrtek, pondělí

15. 12. 2011 1:08:40
Další den byl státní svátek a pan náměstek se účastnil oslav v Praze. Setkáváme se proto až odpoledne. Koná se předávání Cen města Plzně, takže se jen setkáváme v kanceláři a po chvíli vyrážíme na udílení v prostorách radnice. Je zde mnoho známých lidí z Plzně jako Jan Burian, František Radkovský, Ilona Mauritzová aj. Z politiků je zde mnoho zastupitelů města Plzně, ale např. i Marcela Krejsová, Zdeněk Prosek či Jaroslav Škárka. Samotný ceremoniál předávání ocenění je však spíše nudný a snažím se tak sledovat, kdo se s kým baví či nebaví.
Miloslav Šimák (ČSSD), náměstek primátora pro oblast dopravy a správy majetku města
Miloslav Šimák (ČSSD), náměstek primátora pro oblast dopravy a správy majetku města

Po ukončení ceremoniálu již v přilehlých prostorách čekají stoly s občerstvením, kam se všichni přesouvají. V místnosti je nedýchatelno a neprůchodno. Stavím se do role pasivního pozorovatele a snažím se sledovat řeč těla zúčastněných. Nakonec se dostávám do kroužku s opozičními zastupiteli z TOP 09 a panem Rundem. Sděluji, že mi pan náměstek slíbil ukázat jakoukoliv smlouvu, budu chtít. Na to TOP 09 reaguje, že mám asi nějaká zvláštní privilegia, že jsem na radnici sotva týden a můžu ke každé smlouvě, zatímco oni vždy čekají minimálně měsíce. Poté popisuji pohled pana Runda, podle kterého je na radnici tak propracovaný systém, že zde ke korupci ani nikdy dojít nemůže. To přítomné pobaví a od paní Jehličkové (TOP 09) se dozvím, že také nesmím všechno panu náměstkovi věřit. Samotný pan náměstek rudne a odcházíme do jeho kanceláře. Následně zve i zastupitele za TOP 09 ať nás následují.

Po krátké chvíli doráží i Petr Suchý z TOP 09. Přišel se podívat na zatím neoficiální plán Miloslava Šimáka z ČSSD na výstavbu parkovacího domu u fakultní nemocnice Plzeň. Já osobně se dožaduji nějaké nové smlouvy, kterou jsem ještě nečetl, ale nakonec končím také u návrhu parkovacího domu u nemocnice. Součástí projektu je i samostatná protihluková stěna za Kč 125 000 000, bez DPH.

Pozemky jsou v souladu s územním rozhodnutím, sice jsou v majetku FN Plzeň, ale ta by měla s výstavbou souhlasit. Budova má být postavena opět za účasti soukromého sektoru, podle smlouvy typu PPP. Firma by měla na starosti vybudování a udržování objektu, sama by pak zde provozovala obchody. Objekt by zůstal v majetku města Plzně a Plzeň by určovala výši parkovného. Jedná se tak o podobný typ projektu, podle kterého byl vystaven parkovací dům Rychtářka. A jaká má vypadat samotná budova? Má obsahovat jedno patro pod zemí a pět nadzemních. Celkově se jedná o 39 000 m2 (6x6500 m2). Budova by obsahovala 1600 parkovacích míst, ale zrušila by 500 míst stávajících. Celkové investiční náklady na jedno parkovací místo by se vyšplhaly na Kč 340 000, bez DPH. To by znamenalo ještě vyšší náklady než u zmíněného park. domu na Rychtářce. Celková suma by tak byla zhruba Kč 544 000 000, bez DPH. Jedna čtvrtina objektu by byla tvořena komerčními prostorami, jejichž naplnění by bylo zcela v kompetenci koncesionáře. Smlouva by byla uzavřena dvacet let. Průměrná roční platba za dostupnost by dosáhla Kč 73 550 407, což znamená celkovou platbu za dostupnost během dvaceti let ve výši Kč 1 471 008 141. Poté co jsem si neoficiální návrh pana Šimáka v klidu opsal, jsme ale už měli jít domů.

Jelikož si pan náměstek bral na pátek dovolenou, bylo zapotřebí se domluvit, kdy se znovu setkáme. Pan náměstek mi začal říkat, že v pondělí se nic zajímavého neděje a že si můžu vybrat mezi úterkem a středou. Poté jsem mu oznámil, že jsme již domluveni na pondělí a jestli stále platí nabídka, že si mohu vybrat, jakýkoliv den chci. Na to, na mě pan náměstek prudce zvýšil hlas a prohlásil, že se tady se mnou dohadovat nebude. V klidu jsme se tedy sbalili a při odchodu jsem se zmínil o tom, zda bychom si mohli částečně nahradit i dnešní den, když byl státní svátek. Odpovědí mi bylo, že můžu všechno. Zeptal jsem se tedy znovu, jestli můžu přijít i v to pondělí a odpovědí mi bylo, ať tedy přijdu! No, tak jsem v to pondělí nakonec přišel.

V pondělí jsem dorazil jako vždy chvíli před osmou do kanceláře technického náměstka, pana Runda. Po krátké chvíli přišel Roman Jurečko z ODS. Zajímalo ho, jak pokračuje facebooková stránka ZA PLZEŇ bez šneků a parazitů NA RADNICI. (http://www.facebook.com/pages/Za-PLZE%C5%87-bez-%C5%A1nek%C5%AF-a-parazit%C5%AF-NA-RADNICI/194438070635191) Postupně doráží i ekonomický náměstek primátora města Plzně, Martin Zrzavecký z ČSSD a lidé z vedení ÚMO 4 (zřejmě místostarostové obvodu). Pana Zrzaveckého zajímá, o jakou stránku se jedná a Jurečko odpovídá, že mladí bouří nebo spíš mládí bouří a že jde o takovou stránku o nás. Čekáme už jenom na pana Petra Balouna z ODS, který má zpoždění. Řeč se stáčí k fotbalu, ale i k hokeji. Poté pan Jurečko, začne mluvit o penzijních fondech. Člověk si celý život spoří a pak přijde zemětřesení v Japonsku a o všechno přijde, jo? Dá jasně najevo, že s penzijními fondy nesouhlasí a začne vysvětlovat, že správný žid si přece koupí nějaký starožitnosti, nějaký umělecký dílo, nějaký zlato atd. aby to měl vykrytý. Aby to bylo tak, že když třeba půjdou dolů starožitnosti, tak půjde nahoru zlato a tak. Dále říká, že židi to mají dobře vypočítaný a že hlavně všichni drží pospolu, takže pak není divu, že ovládají svět.


Stáčím téma k výherním automatům. Pan Jurečko, souhlasí, že automaty jsou zlo, ale že je otázkou jak je regulovat. Jemu se nejvíce zamlouvá návrh koncentrovat je někde na okraji města. (http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/las-vegas-u-plzne-proc-ne20111007.html) Přicházím s návrhem, aby hrát mohli pouze lidé, kteří by získali licenci. Licenci by pochopitelně nemohl získat ten, kdo má sklony k závislostem (léčení na závislosti) či třeba i ten, kdo je příjemcem sociálních dávek. Jsou vyjádřeny pochybnosti nad tím, kdo to bude kontrolovat, ale říkám, že už dnes se přeci také kontroluje, aby tam nehrál nikdo do osmnácti let a kontroly tak již probíhají. Jurečko, nechá můj návrh bez komentáře a obrátí se na kolegy, že automaty bude skutečně zapotřebí vyřešit. Mluví o tom, že např. Krijcos u Astry je živen příjmem z automatů a že když se mu zakážou, tak to tam můžou zavřít. Přitom on je rád, že se ta komunistická kostka zrekonstruovala a že tam má chuť někdo něco provozovat. Podobný případ je i Krijcos na Severce. Celkově je ovšem zapotřebí počkat, Kalousek nyní připravuje nový loterijní zákon a je zapotřebí se o celé situaci poradit s právníkem, aby se vědělo, co město smí a co nesmí. Nakonec konečně doráží Petr Baloun a my tak můžeme začít v jednání.

Debatovat se bude o sběrných dvorech. Město má v plánu provozovat sběrné dvory samo a v průběhu roku nad nimi chce převzít kontrolu. To by znamenalo vypsat výběrové řízení na odpad pro celé město, zatímco dnes je sběr odpadu v kompetenci jednotlivých městských obvodů. ÚMO 4 ale již vypsalo výběrové řízení a zbyl jí jen jeden uchazeč. Co teď s tím? Všichni se shodnou, že výběrové řízení již asi zrušit nejde. Rund tvrdí, že zájemce nabídne prostě moc vysokou cenu. S tím nesouhlasí místostarosta ÚMO 4, že to ještě nikdo neví, jestli ta cena bude moc vysoká a že ho za to potom můžou napadnout. Řešením se tak jeví smlouvu uzavřít k 1. 1. a vzhledem k tříměsíční výpovědní lhůtě ji 31. 1. vypovědět. To už se místostarostovi zamlouvá více, ale stěžuje si, že ho pak bude opozice buzerovat, že zbytečně vypsal výběrové řízení a už přitom věděl, že bude mít město s těmi sběrnými dvory plány.

Martin Zrzavecký (ČSSD), náměstek primátora pro oblast ekonomickou
Město se zatím k plánu oficiálně přihlásit nechce a tak se hledají další možnosti. Martin Zrzavecký (ČSSD) navrhuje, že pak přece ÚMO bude město žádat, aby jim na to dali nějaký prachy, ne? Nešlo by to teda nějak uhrát mezi městem a ÚMO, že my vám ty peníze neposkytneme a vy to výběrko, budete muset zrušit? Místostarosta argumentuje, že pokud vypisuje výběrové řízení, tak to pochopitelně musí mít z toho rozpočtu obvodu krytý. Zrzavecký reaguje, že se ovšem jedná o rozpočet na rok 2012 a jestli je schválený. Dozvídá se, že schválený není a tak navrhuje, aby se v rozpočtu snížila částka určená na odpady a že to pak bude vypadat, že si to obvod nemůže dovolit. S tím ale místostarosta nesouhlasí. Podle něj nelze snížit cenu na odpady, když už to výběrové řízení probíhá a že mu tam do toho ještě začne sondovat topka, jako sonduje už všude a že neví, jak by takovýhle krok obhájil. A znovu říká, že tu cenu nepřepálí, že jí firma nabídne normálně. Z toho ovšem plyne problém, že firma tímto provozováním získá referenci, že tuto službu již provozovala bez problémů a získá tím zvýhodnění při výběrovém řízení na svoz odpadu pro celé město. Nakonec se ovšem díky moderování diskuse ze strany pana Jurečka všichni dohodnou, že se tedy smlouva k 1. 1. uzavře a na konci ledna se vypoví.

Tím sezení končí. Nyní s panem Rundem diskutuji o světelném paprsku vycházejícím z prostoru Calabria Palace, dříve DISCO Aréna. Firma instalující světlo se sama chlubí, že světlo stálo pouze Kč 75 000, vč. DPH a že viditelnost je minimálně třicet kilometrů od zdroje. (http://www.musicpro.cz/musicpro/fr.asp?tab=musicpro&id=108&burl) Ptal jsem se tedy pana náměstka, zda je to legální a zda by s tím šlo něco udělat. Zatelefonovali jsme tedy na obvod a dozvěděli se, že po spuštění paprsku si lidé stěžovali, ale že teď už si nikdo nestěžuje. Stěžovat si prý ovšem nemá smysl, jelikož to nikomu nesvítí do oken a celou problematiku, tak řeší úřad pro letectví a město do toho nemá co mluvit. Úřad pro letectví prý vydal potvrzení, že mu to nijak nevadí, ale nyní se prý množí stížnosti od pilotů vrtulníků, kteří přistávají na střeše fakultní nemocnice Plzeň a tak se prý možná dočkáme nějaké změny.

Nyní by mělo začít zasedání klubu ODS. Má přítomnost ovšem vadí Jiřímu Uhlíkovi z ODS a ptá se, jestli skutečně není zapotřebí řešit něco tajného. Nakonec mohu ještě chvíli zůstat, ale nakonec musím přesto odejít. Firmě Intercora vyprší pronájem pozemků u jejich parcely, kde mají v plánu stavět, ale zatím zde nic nepostavili. Měla pronajaté okolní pozemky od města ve výši Kč 1 500 000 ročně, kterých zatím nevyužila. Firma Intercora tak vzhledem k tomu, že vlastně zbytečně platila dva roky nájem, žádá o snížení nájmu. V investici totiž hodlá pokračovat. Pan Rund si bere slovo a mluví o tom,že by město mělo investorům vycházet vstříc. Navrhuje tedy, aby byl firmě Intercotra snížen roční nájem z dosavadních Kč 1 500 000 na Kč 10 000 ročně. Proti tomu ovšem ostře vystupuje paní Matoušová (ODS) s tím, že podmínky jsou podmínky a že investoři také městu neodpouští miliony. Návrh je zamítnut.

Dále se debatuje o oživení Espritu. Matoušová je proti a domnívá se, že už se snad všichni jasně domluvili, že s ním se už nic dělat nebude. Do místnosti ovšem konečně doráží primátor Martin Baxa z ODS, který myšlenku znovuoživení Espritu prosazuje. Je zapotřebí udržet Americké centrum, které samo na sebe navrhlo insolvenci a také udržet muzeum generála Pattona. Také by měla být zřízena nová nájemní smlouva v Měšťanské besedě do roku 2014 či poloviny roku 2015. Poté už ale musím skutečně jít, neboť pan Uhlík opět upozorňuje, že by rád jednal o něčem, co není vhodné pro mé uši. Zhruba půl hodiny tak strávím za dveřmi kanceláře pana Runda.

Po návratu vidím, že má pan Rund na stole záznamy z minulých rad města Plzně a tak do nich nahlížím.
Prvním případem je situace, kdy podnikatel věnoval určité částky policii a nyní by ho zajímalo, zda je možné umístit svojí reklamu na policejní vozy. Rada se rozhodla dát tento podnět na přezkoumání svému právníkovi, panu Tomáškovi. Podle něj zákon hovoří o tom, co vše na policejním voze musí být zobrazeno, ale už ne to, že něco nesmí být. Doporučuje ovšem, aby to nebylo děláno z etických důvodů, což nakonec potvrdí i rada.

Rottová navržena do správní rady HC Plzeň 1929. Martinská ulice – na impuls pana Šimáka (ČSSD) se zde má botičkovat i po osmnácté hodině. Klatovská 110 – bezúplatný převod na kraj, jehož podmínkou je rekonstrukce. Objekt bývalé porodnice v ÚMO 2 – starosta byl informován, že město nyní nedisponuje dostatečným množstvím financí, které by mohlo vložit do rekonstrukce. Město upřednostňuje realizaci domova se zvláštním režimem, oproti klasickému domovu pro seniory. Trať na Bory – varianty PPP nebo PSC, preferována PPP, možnost rozfázování do více období.

Žádost UNASO Sdružení zábavního průmyslu o schůzku s primátorem, žádost se týká konkrétní formy spolupráce, představení koncepce autoregulačních opatření provozovatelů zejména heren a kasin ve městě. Schůzku uskuteční pan Houdek. Pozn.: To jsem teda rád, že tohle lobbyistické uskupení našemu městu představí to, to jak se samo zreguluje a omezí. Styky s lobbisty za výherní automaty by jistě neudělali dobré jméno primátorovi Baxovi (ODS) a tak se schůzka přehodí na pana Houdka (ODS).

Předmět kontroly bylo prověřit zákonnost postupu procesu veř. zakázky „městský okruh Domažlická – Křimická v Plzni.“ Návrh opatření z kontroly: Vypracování smluvního dodatku k mandátní smlouvě, příp. smlouvě o společném zadání, ve kterém budou uvedeny reálné termíny dokončení zadání veř. zakázky a předání kompletní zadávací dokumentace; kontrola neodhalila nic závažného. Nyní už ale musíme vyrážet do Škroupovky na komisi pro koncepci a rozvoj města.

Řešit se nebude nic menšího než zastavění plochy v Sadech Pětatřicátníků na místě bývalých kasáren, dnes parkoviště. Jedná se tedy o místo, které sám pan techniký náměstek Rund (ODS) označil za nejlepší místo ve městě. (http://plzen.idnes.cz/plzenska-radnice-znovu-vzkrisila-plan-zastavet-sady-petatricatniku-1jm-/Plzen-zpravy.aspx?c=A110419_114830_plzen-zpravy_alt) Jak s ním město naloží? Pochopitelně ho bude chtít prodat. Jako podmínka se zde ovšem musí vybudovat alespoň 300 parkovací h stání v podzemí. Budovou se pochopitelně zničí všechna dosavadní parkovací místa (zhruba 120). Pozemek bude prodán při ceně Kč 13 000/m2, celkem by tedy město získalo Kč 67 275 000. Když jsem se ptal pana náměstka, zda to není trochu málo, tak prohlásil, že si myslí, že je tam Kč 16 000 m2. Přestože jsem mu ukázal, že se skutečně jedná o Kč 13 000, tak dále tvrdil, že je cena dostatečně vysoká a ať se podívám, za kolik město prodává jinde. Ale pojďme zpátky na jednání.

Kasárna 35. pěšího pluku

Parkoviště na místě bývalé kasárny

Dnes se jednání mimojiné účastní pan Jiří Bis z ČSSD, senátor za Plzeň-město, zastupitel města Plzně, místopředseda představenstva Plzeňské teplárenské atd.; Miloslav Šimák (ČSSD), pochopitelně i pan Rund z ODS a několik architektů jako Jan Toman (TOP 09), či Jan Soukup nebo Petr Domanický (TOP 09). Debata právě odstartovala. Podle Tomana (TOP 09) se jedná o lukrativní pozemek a bylo by vhodné jej nechat jako rezervu pro město, návrhy na usnesení jsou vždy jen s prodejem pozemku, on by neprodával. Na to kontruje pan Rund (ODS). Mimo tento pozemek má město přeci i pozemek pod Komerční bankou a já si dnes nedokáži představit, že bychom v sadech Pětatřicátníků něco stavěli. Společnost APB tvrdila před rokem, že je to schopna vybudovat. A jestli chceme auta pryč z centra...

Slovo si bere pan Nosek (TOP 09). Ptá se, z kolika procent je tedy využita Rychtářka a parkoviště U Ježíška. Podle něj se staví furt nějaká parkoviště. Podle Runda (ODS) je U Ježíška problém, že chybí dopravní napojení a Rychtářka zaznamenala nárůst, co se týče obsazenosti. Nikdo ten pozemek přeci teď nechce prodat, bude tam nájem a prodej až po kolaudaci budovy. Nosek z TOP 09 tvrdí, že o budově nic nevíme. Víme, že tam bude parkovací stání, ale jinak je ta budova otazník. Soutěží se podle něj jen kvůli parkovacímu stání a ne kvůli budově. S tím do jisté míry souhlasí i pan Rund, ale ujišťuje, že zastupitelstvo může výběrové řízení pochopitelně v průběhu zrušit, když se mu nebudou návrhy líbit. Nosek kritizuje, že má jít o budovu pro komerční účely. Rund říká, že si nedokáže představit, že by tam město něco v následujících dvaceti letech postavilo pro veřejné účely. Slovo si bere pan Šimák z ČSSD, podle něj je vymýcení aut z centra o miliardách a není to záležitost následující pětiletky.

Podle Domanického (TOP 09) je jedno, jestli se tam něco nepostaví i za dvacet let. Institucí co nemají vyhovující prostory je podle něj spousta. Ptá se kolik, těch aut z centra teda zmizelo po výstavbě rychtářky a že by mohlo alespoň zmizet to parkoviště na Náměstí, které je v podstatě na chodníku. Slovo si bere opět pan Toman z TOP 09. Ptá se, zda chce město pozemek ekonomicky vytěžit nebo tam postavit něco důležitého. Bude mezi největší synagogou v Evropě a novým divadlem budova pro byznys? Nyní si bere slovo pan architekt Jan Soukup. Podle něj často negativní názory vyvěrají z toho, jak se město chovalo v minulosti. Parkovací místa jsou podle něj zapotřebí, ale měla prý nějaká ubýt alespoň po dokončení Rychtářky. K celému objektu navíc není ani navigace a neustále vypadá jako by byl nedostavěn. Sám by na prostor sadů Pětatřicátníků doporučil architektonickou soutěž, ale velice přísně hlídanou. K ploše u Komerční banky říká, že lidé z Plzně tam nikdy baráky nestavěli, zatímco ty co nepochází z Plzně, tam baráky stavěli. Ta plocha by podle něj měla zůstat volná. Soutěž, ačkoliv si od ní moc neslibuje, by se přesto podle něj měla zkusit a dyžtak jí zastavit. Pan Domanický z TOP 09 namítá, že prostor u Komerční banky byl v Generalu také označen, jako místo pro výstavbu parkoviště a ptá se, proč se to tedy nepostaví tam? To je přeci ten samý případ jako máme teď. A že tam se teda taky žádná veřejná budova nepostaví. Pomalu se dostáváme k hlasování. Nakonec je odsouhlasena varianta E, tedy výběrové řízení, jehož vítěz beude posuzován podle nabídnuté ceny, i podle vzhledu budovy. Pro hlasuje Rund (ODS), Soukup i Bis (ČSSD), celkem zhruba 7 lidí. Proti hlasuje Domanický a Toman z TOP 09, celkem dva; Šimák z ČSSD se hlasování zdržuje.

Domanický z TOP 09 ještě ukazuje „zábavnou“ statistiku jak se mění územní plán. V Hradci Králové od roku 2000 došlo k provedení 92 změn, velmi často se jednalo o jednotlivé změny, celkově 103 lokalit. V Plzni od roku 1995 došlo ke změnám ve více než tisíci lokalit. Vracím se s panem Rundem na radnici, ale ačkoliv je teprve pět hodin tak mi říká, že už jde domů. Tím tedy končí i můj týden na radnici, strávený s panem Rundem. Žádnou ze slíbených smluv mi dodnes neposkytl, ačkoliv mi potvrzení o smlouvách nechtěl dát písemně ani seznam stvrdit svým podpisem, že musím věřit jeho chlapskému slovu. K podpisu jsem ho tedy nepřinutil. Informování občanů o plzeňské radnici, ovšem bude probíhat neustále dále, i na facebookové stránce ZA PLZEŇ bez šneků a parazitů NA RADNICI. (http://www.facebook.com/pages/Za-PLZE%C5%87-bez-%C5%A1nek%C5%AF-a-parazit%C5%AF-NA-RADNICI/194438070635191)


Autor: Václav Rais | čtvrtek 15.12.2011 1:08 | karma článku: 19.64 | přečteno: 3118x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 13 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 8.79 | Přečteno: 153 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 14.40 | Přečteno: 304 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.44 | Přečteno: 92 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.69 | Přečteno: 547 | Diskuse
Počet článků 6 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3433
Jsem studentem sociologie na ZČU. Mezi mé zájmy patří politologie, teologie, filosofie etc.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...